top of page

Stalking

Stalking oftewel belaging, is bewust iemand stelselmatig lastigvallen, waardoor die persoon zich niet meer veilig voelt. Bij stalking wordt er voortdurend en opzettelijk inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Stalking kan op verschillende manieren plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan:


  • achtervolging

  • dreigen met geweld

  • ongewenste telefoontjes

  • berichten sturen

  • bestellingen plaatsen op naam van een ander


Bent u verdachte van stalking?  Dan dient er kritisch te worden bekeken of er überhaupt sprake is van stalking. Ook zal er worden gekeken of de stalking stelselmatig heeft plaatsgevonden of slechts een enkele keer. Verder moet gekeken worden naar de gedragingen aan de zijde van aangever. Was er bijvoorbeeld sprake van uitlokking? Bij stalking of belaging riskeert de verdachte een stevige werkstraf of zelfs een gevangenisstraf. 


Neem contact op met advocaat Soekhai om te kijken naar een scherpe verdediging. 


Bent u slachtoffer van stalking? Dan is het raadzaam om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Ook zijn er andere aandachtspunten waaraan gedacht moet worden. Stalking kan namelijk intensiever worden en dient serieus te worden genomen. Neem contact op met advocaat Soekhai voor ondersteuning in uw zaak.

Neem contact op

Bedankt voor uw inzending, er wordt spoedig contact met u opgenomen.

bottom of page